MALZEMELER
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su
- 1. 5 su bardağı ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 adet limonun suyu
- 4-5 diş sarımsak
- 1. 5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 adet taze soğan
- Sunumu için marul
HAZIRLANIŞI
Mercimekler iyice yıkandıktan sonra, 4 su bardağı su ile çelik bir tencerede pişmeye bırakılır. Su kaynadığında ocağın altı kısılır. Mercimekler dağıldığında ve suyu tamamen çektiğinde, ince bulgur ilave edilip karıştırılarak ocağın altı kapatılır. Tencerenin kapağı kapatılarak bulgurların da şişmesi için on dakika kadar bekletilir.
Bu arada ince kıyılmış kuru soğanlar, sıvı yağ ve margarin karışımında hafifçe kavrulur. Salçalar da ilave edilir. Salçanın kokusu çıkınca ocağın altı kapatılır.
Taze soğanlar ve maydanoz ince ince kıyılarak ayrı bir yerde hazır hale getirilir. Geniş ve derin bir kaba mercimek bulgur karışımı, ardından salçalı karışım, baharatlar, tuz, limon suyu ve sarımsak rendesi ilave edilerek yoğurulur. Tadı kontrol edilerek, isteğe bağlı olarak var ise eksiklikler giderilir. En son doğranmış olan taze soğanlar ve maydanoz da ilave edilerek yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak istediğiniz şekilde köfteler hazırlanır ve marul ile servis edilir.
Afiyet olsun...
Not: Hemen servis edilmeyecek ise buzdolabında bekletiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder