11 Ağustos 2015 Salı

EZOGELİN ÇORBASI



MALZEMELER

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI

Bir çorba tenceresine iyice yıkanmış olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenir. Ardından bir adet soğan çok küçük olacak şekilde doğranır ve o da tencereye ilave edilir. 8 su bardağı kadar soğuk su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile beraber yaklaşık 20 dakika boyunca tüm malzemeler pişirilir. Sürenin sonunda tel şehriye ilave edilir ve ocağın altı kısılır. Bu esnada çorbanın yoğunluğu sıcak su ilavesi yapılarak değiştirilebilir. Sos tenceresinde tereyağı eritilerek, domates salçası kokusu çıkana dek kavrulur ve son olarak kuru nane de ilave edilir. Bu karışım hazır olunca 2 diş sarımsak rendesi ile beraber çorba içerisine eklenir. Çorba bir kaç dakika daha pişirilerek, ocağın altı kapatılır.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder