MALZEMELER
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 10 su bardağı soğuk su
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1-2 çay kaşığı toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Sudan geçirilen kırmızı mercimek çelik bir tencereye alınır. Ufak ufak doğranmış olan havuç, soğan ve patates de tencereye ilave edilir. Son olarak suyu da eklenen karışım, açık ateşte kaynayana dek pişirilir. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak yaklaşık 30 dk daha pişmeye bırakılır. Kırmızı mercimekler tamamen dağılana dek pişirilir. Tuz ilavesi de yapılarak ocaktan alınan çorba blendır ile ezilerek yoğunluğu kontrol edilir. Çok yoğun ise azar azar sıcak su ilavesinde bulunulabilir. Üzerine de tereyağı eritilip biber ile hazırlanan tereyağlı biber sosu gezdirilerek servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
NOT: Dilerseniz küçük boy sebzeler ve 1 su bardağı kırmızı mercimek kullanarak 4 kişilik bir çorba elde edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder