18 Ağustos 2016 Perşembe

KARİDESLİ MAKARNA




MALZEMELER
  • Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit)
  • 300-400 gram küçük boy karides
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 iri diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Karidesli makarna tarifinde, karideslerin küçük boylu olanlarını tercih etmeniz daha uygundur. Dondurulmuş karidesler 15 dakika kadar bol suda haşlanır. (Haşlama esnasında suya bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edebilirsiniz.). Tüm kabukları ve sırt kısımları temizlenir. 

Makarna haşlanır iken içerisine ilave edilecek olan karışım hazırlanır. Bunun için iki yemek kaşığı tereyağına ince dilimlenmiş sarımsaklar ilave edilir. Sarımsaklar biraz kavrulunca baharatlar, tuz ve ayıklanmış karidesler eklenir. 5 dakika kadar karidesler bu şekilde tatlandırılır ve hemen ardından salça ile küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.  Bir süre daha domatesler ile pişirilerek karışım hazır hale getirilir. Karidesli karışım haşlanmış makarna içerisine ilave edilerek, sıcak servis yapılır. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder