MALZEMELER
- Yarım paket makarna (istediğiniz çeşit)
- 300-400 gram küçük boy karides
- 1 adet büyük boy domates
- 1 iri diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Karidesli makarna tarifinde, karideslerin küçük boylu olanlarını tercih etmeniz daha uygundur. Dondurulmuş
karidesler 15 dakika kadar bol suda haşlanır. (Haşlama esnasında suya bir tatlı
kaşığı kadar tuz ilave edebilirsiniz.). Tüm kabukları ve sırt kısımları temizlenir.
Makarna
haşlanır iken içerisine ilave edilecek olan karışım hazırlanır. Bunun için iki
yemek kaşığı tereyağına ince dilimlenmiş sarımsaklar ilave edilir. Sarımsaklar
biraz kavrulunca baharatlar, tuz ve ayıklanmış karidesler eklenir. 5 dakika
kadar karidesler bu şekilde tatlandırılır ve hemen ardından salça ile küp küp
doğranmış domatesler ilave edilir. Bir süre daha domatesler ile pişirilerek karışım hazır hale getirilir. Karidesli karışım haşlanmış makarna içerisine ilave edilerek, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder