13 Ağustos 2016 Cumartesi

ISLAK KEK

 

Merhaba :) Hamileliğim süresince bebeğime zarar gelmemesi için kekin üzerine dökülen leziz sosun çiğ olmadığı tarifleri arayış içerisindeydim. Bir bloggerın tarifini bulup hemen denemek istemiş ve ilk fırsatım da pişirmiş, ikram etmiştim. Misafirlerim ve ben bu ıslak keke bayıldık doğrusu... 

MALZEMELER

Kek hamuru için;
  • 4 adet iri yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 20 gram kadar biter çikolata
HAZIRLANIŞI

Kek hamuru için toz şeker ve yumurtalar, şeker eriyinceye dek çırpılır. Ardından süt ve sıvı yağ ilave edilir. En son olarak tüm toz malzemeler elenerek kek hamuru içerisine özdeşleştirilir. 

Yağlanmış dikdörtgen borcam içerisine dökülerek, ilk 15 dk 180 derecede fırında ve son 15 dk 150 derecede ki fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. 

Kek hamuru fırında pişerken, sosu için süt, toz şeker, kakao ve tereyağ kaynayıncaya dek pişirilir. Ocağın altı kapatıldığında çikolata ilave edilerek, hamurun pişme süresince ılınması için bir kenarda bekletilir.

Kek hamuru piştiğinde 10 dk kadar dinlendirilir ve ardından dilimlere ayrılır. Üzerine ılık olan sos eşit olacak şekilde dökülerek, servis edilmeden önce en az iki saat kadar bekletilir. 

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder