18 Ağustos 2016 Perşembe

KREMALI TAVUKLU MAKARNA


MALZEMELER
  • Yarım paket makarna 
  • 1 kutu krema
  • 2 parça tavuk göğsü ya da kemiksiz but 
  • 2 silme çay kaşığı köri
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI

Makarna bir tencere içerisinde yaklaşık on dakika kadar haşlandıktan sonra suyu süzülerek hazır hale getirilir. 

Makarna haşlanırken başka bir tencere içerisine tereyağ alınır. Orta ateşte yağ eridiğinde küçük küpler halinde doğranan tavuklar pişirilmeye başlanır. Tencerenin kapağını bu sürede kapalı tutarak suyunu salması sağlanır. Suyunu salıp çekip biraz kavrulduğunda krema, köri ve tuz ilave edilir. Körinin ve tuzun miktarı isteğe bağlı olarak değiştirilebilir. 2-3 dakika pişirilip, sos yoğunlaştığında ocağın altı kapatılır ve haşlanmış olan makarnalar sosa ilave edilerek karıştırılır. Üzerine kekik serpilerek, sıcak servis edilir.

Afiyet olsun...

NOT: Ben sunumunu ve lezzetini güzelleştirdiğini düşündüğüm için aşağıda resmini eklemiş olduğum makarnayı kullanmayı tercih ettim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder