13 Ekim 2016 Perşembe

YULAFLI KURABİYELER




MALZEMELER
  • 220 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet yumurta
  • 1.5-2 su bardağı un (silme)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3/4 su bardağı damla çikolata 
HAZIRLANIŞI

Kurabiye malzemeleri (üzüm ve damla çikolata hariç) sırasıyla karıştırma kabına alınır ve yoğurulur. Koyu ve biraz yapışkan bir hamur elde edilir. Ardından hamur iki parçaya ayrılır. Yarısına kuru üzüm, diğer yarısına ise damla çikolata eklenerek özdeşleştirilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi hazır edilir ve fırın 180 dereceye ayarlanır. Bu esnada hamurlardan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar kopartılır ve su ile ıslatılmış elde yuvarlanır, üzerine hafifçe bastırılarak şekillendirilir. 25-30 adet hazırlanacak kurabiyeler yaklaşık 20 dk içerisinde pişmiş olacaktır. Piştiğinde dışı gevrek ve içi yumuşacık olacaktır. 

Şimdiden afiyet olsun...

NOT: Müsli tadında oldukça besleyici olan bu kurabiyeleri dilerseniz buzlukta da gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. Çözdürüldükten sonra tadında hiçbir değişim olmamaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder