MALZEMELER
- 3 parça biftek
- Iceberg marulun yarısı
- 1-2 adet taze soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy salatalık
- 1 adet yeşil biber
- 5-6 dal maydanoz
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Süt (etlerin üzerini geçecek kadar)
- Yarım paket sıvı krema
- Nar ekşisi
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Biftekler, pişirme işleminden en az 3 saat önce derin bir kase içerisinde marine edilmelidir. Bunun için etlerin üzerini geçecek kadar süt ve 1 adet soğanın suyu bulunan karışımda buzdolabında bekletilir. Etleri pişirmeden önce jülyen doğrayarak hazırlıyoruz. Bir adet soğanı da yemeklik olarak küçük küçük doğruyoruz. Kızgın bir tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek biftekler suyunu çekip, altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. Bu esnada ayrı bir tavada çok az sıvı yağ ilave ederek soğanlar kavrulmaya başlanır. Pembeleşen soğanlara yarım paket krema, 1/2 çay bardağı kadar süt, bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edilerek sos hazırlanır. Biftekler de içerisine yerleştirilerek, kapağı kapalı tavada kısık ateşte beş dakika kadar pişirilir. Etler hazırlanırken salata malzemeleri de doğranır ve üzerine bifteklerin yerleştirilmesi ile hazır hale getirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder