29 Temmuz 2015 Çarşamba

ÇİLEKLİ MAGNOLİA



MALZEMELER


Kreması için kullanılacak malzemeler;

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 25 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Diğer malzemeler;

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • Çilek ya da dilediğiniz herhangi bir meyve olabilir.

HAZIRLANIŞI

Kreması için nişasta, un, şeker, yumurtanın sarısı ve süt bir tencereye alınır. Malzemeler koyulaşıp kaynayıncaya dek bir çırpma teli ile topaklanma olmayacak şekilde sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelen krema kaynadığında ocaktan alınır, pürüzsüz bir hale gelmesi için de en az beş dakika margarin ve vanilya ilave edilerek bir mikser yardımıyla çırpılır. 
Yulaflı bisküviler tamamıyla un gibi olabilmesi için mutfak robotundan geçirilir. Ayrı bir yerde de çilekler ince ince dilimlenir.
Servis kaplarının tabanında ilk olarak bisküvi olacak şekilde sırasıyla tüm malzemeler istediğiniz görsellikle dizilerek hazır hale getirilir. Buzdolabında 2-3 saat kadar bekletildikten sonra servis edilebilir. 

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder