MALZEMELER
- 1 çay bardağı tahin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 avuç dövülmüş fındık
- 1 adet yumurtanın akı
- Yeterince un
Tahin, pudra şekeri, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve fındık karıştırılarak, yavaş yavaş un ilave edilir. Hamur şekillendirilebileceği hale gelene dek un ilave edilmeye devam edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, üzerine hafifçe bastırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta akı sürülür. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşinceye dek pişirilir. Fırından çıkan kurabiyelere pudra şekeri serperek sunumunu yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder