MALZEMELER
- 200-250 gram kıyma
- 7-8 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1/2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 2 su bardağı su
- 1 adet büyük boy domates
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kap içerisine rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, kıyma, domates ile biber salçaları, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edilir. Tüm malzeme özleşene kadar karıştırılır. Ardından önceden içi temizlenen ve yıkanan kırmızı biberler hazırlanan bu harç ile doldurulur. Açık kısımları domates dilimleri ile kapatılır.
Orta boy bir tencereye biberler dizilir ve iki su bardağı su ilave edilir. Açık ateşte su kaynadıktan sonra tencerenin altı kısılarak yaklaşık 40 dk kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder