MALZEMELER
- 1 su bardağı bulgur
- 1.5 su bardağı su
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kuru nane
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
HAZIRLANIŞI
İlk olarak pilav için gerekli olan tüm sebzeler doğranır. Bunun için havuçlar rendelenir; patates, soğan ve biberler küçük küçük doğranır. Tencereye sıvı yağ ilave edildikten sonra orta ateşte tüm sebzeler pişirilir. Bu işlem yaklaşık 6-7 dakika sürmektedir. Ardından domates ve biber salçası ilave edilir. Salçalar birkaç dakika kavrulur. Daha sonra bulgurlar da ilave edilerek bir süre kavrulur. Son olarak tencereye su, tuz ve nane eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Su kaynayınca ocağın altı kısılarak yaklaşık yaklaşık on beş dakika pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder