MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 adet orta boy soğan
- 2.5 su bardağı kadar un
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Bu tarifi uzun zamandır aramaktaydım. Tarifi bulur bulmaz hemen mutfakta buldum kendimi :) Börek tadında ki bu keki güvenle deneyebilirsiniz...
İlk olarak patateslerin kabukları soyularak, her biri küçük küpler halinde doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. Beyaz peynir rendelenir. Soğan ise rendelenip suyu sıkılarak hazır hale getirilir.
3 adet yumurta tuz ile birlikte özdeşene dek el çırpıcısı ile çırpılır. Kaseye sıvı yağ, süt, soğan, kaşar peyniri ve yoğurt da ilave edildikten sonra çırpma işlemine devam edilir. Baharatlar da eklenir. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek karışım yoğunlaştırılır. Tahta bir kaşık ile patatesler ve beyaz peynir eklenip karıştırılarak, yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
Üzerine son olarak çörek otu ve susam serpilerek, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırının alt üst ayarında, yaklaşık 50 dakika pişirilir. Üzeri kızardığında, börek tadında ki bu lezzetli tuzlu kekiniz hazır hale gelecektir. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder