11 Ağustos 2015 Salı

ISPANAK YEMEĞİ





MALZEMELER


  • Yarım kg ıspanak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI 

Annemin ellerinden en beğendiğim yemeklerden... 

Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra, yaklaşık üç parmak büyüklüğünde doğranarak hazırlanır. Yemeklik olarak doğranmış olan soğan ve havuç tencereye alınıp, zeytinyağı ile açık ateşte sotelenir. Soğanlar kızarmaya başlamadan salça ilave edilir. Salçanın kokusu çıktığında ıspanaklar eklenir. Karıştırırken yıkanmış pirinçler ve tuz da ilave edilir. Tencerenin altını biraz kısıp kapağını kapattıktan sonra ara sıra karıştırarak yaklaşık 20 dk da pişirilirmiş olur. Pirinçler ıspanağın bıraktığı su ile piştiğinde yemeğimiz neredeyse hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder