11 Ağustos 2015 Salı

YENGEMİN KURABİYESİ


MALZEMELER

  • 1 paket margarin
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 çorba kaşığı kakao
  • 3-4 çorba kaşığı damla çikolata
  • 1 adet yumurta (beyazı üzeri için ayrılmalı)
  • 3-4 su bardağı un

HAZIRLANIŞI

Sevgili Nuray yengemin yıllar önce yaptığı ve benim o zamandan beri çok sevdiğim bir kakaolu kurabiye tarifi. Süt, kahve, çay veya başka bir içecek ile birlikte zevkle tüketeceğiniz bir kurabiye...

Tüm malzemeler ele yapışmaz bir hamur elde edilene dek yoğurulur. Hazır olan hamur yarım cm eninde bir kalınlığa sahip olacak şekilde merdane yardımı ile açılır ve bir su bardağı ile kesilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta akı bir fırça yardımı ile sürüldükten sonra toz şeker serpilir. 180 derecelik fırının alt üst ayarında yaklaşık 20-25 dk pişirilir. 

Afiyet olsun...

Not 1: Unun en son ilave edilmesine dikkat edilmelidir. Aksi taktirde katı bir hamurunuz olabilir. Ayrıca damla çikolataları undan sonra ilave ederseniz yoğurma işlemi sizin için daha kolay olacaktır. 

Not 2: Tarif tam ölçü ile yapıldığında 40 adet kurabiye olmakta ve iki tepsi kullanmak gerekmektedir. Tercihen yarım ölçü de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder