11 Ağustos 2015 Salı

PATATES PİZZASI



MALZEMELER
  • 1 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet küçük domates
  • 10 dilim sucuk
  • Rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Sıvı yağ
  • Zeytin
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesler soyulduktan sonra dilimlenir. Sıvı yağ tavaya ilave edilerek, tavanın tabanını kaplayacak şekilde tüm patatesler sıralanır.
 Tavanın üzerine bir kapak kapatılarak orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir (patatesin yumuşaklığı ara sıra çatal saplanarak kontrol edilmelidir.). Yumurtalar bir kapta iyice çırpılır ve tuzu ile karabiberi (tercihen pul biberi) eklenir. Daha sonra yumuşayan patateslerin üzerine yumurta ilave edilir. Üzerine küçük küçük doğranan domates, kısa bir süre ayrı bir tavada kavrulan sucuk dilimleri, zeytinler serpiştirilir. Son olarak da kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Tekrar tavanın üzeri kapağı ile kapatılarak 2-3 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...
Not: Tarifi Nefis Yemek Tariflerinde yazar olan Sayın Büşra Atalar'ın tarif defterinden denemiştim. Ayrıntılı anlatımı için bu yazıyı tıklayabilirsiniz: Patates Pizzası .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder