MALZEMELER
- 125 gram yumuşak tereyağ
- 1,5 kahve fincanı esmer şeker
- 2 yumurta
- 5,5 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 tepeleme çorba kaşığı damla çikolata
Damla çikolatalar hariç tüm malzemeler derin bir kase içerisinde yoğurulur. Ele yapışmayan ve kolayca şekil alan bir hamur elde edilir. Erimemesi için en sona sakladığınız damla çikolatalar da çok az yoğurularak hamur içerisine karıştırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanan hamurlar, hafifçe bastırılıp yassılaştırılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Pişme esnasında kurabiyeler biraz kabaracağı için aralarında boşluklar bırakmaya özen gösterilir. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırının alt üst ayarında, yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Üzeri fazla kızarmadan, pişme durumu kontrol edilerek fırından alınır.
Afiyet olsun...
NOT: Bu ölçüler ile yaklaşık 25 adet kurabiye elde edilebilecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder