26 Eylül 2015 Cumartesi

KABAK KÖFTESİ


MALZEMELER

  • 1 adet büyük boy kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3-4 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI

Öncelikle kabak ve patates rendenin iri tarafı ile bir kap içerisine rendelendikten sonra suyu iyice sıkılır. Küçük doğranmış olan soğanlar, kabartma tozu, yumurta, tuz ve kuru nane de eklenerek karıştırılır. Un ilave ederken, karışımın kek kıvamından biraz yoğun olmasına, yani katı olmayıp akışkanlığını korumasına dikkat edilmelidir. Hazırlanan karışım birer yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ içerisine dökülerek bir tavada kızartılır. Ardından havlu kağıt serili bir tabağa alınarak fazla yağı çektirilir.

Fazlasıyla lezzetli kabak köfteleriniz servise hazır. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder