26 Eylül 2015 Cumartesi

ÇITIR TAVUK ÇUBUKLARI







MALZEMELER
  • 1 parça fileto tavuk göğsü 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 diş sarımsak 
  • 1/2 su bardağından az süt
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığından az karabiber 
HAZIRLANIŞI

Pişirme işleminden yaklaşık bir saat önce, tavuk etlerinin hazırlayacağınız sosda bekletilmesi daha güzel tatlanması için yararlı olacaktır. Bunun için tavuk etleri şeritler halinde (yaklaşık parmak uzunluğunda ve eninde) kesilerek hazırlanır. Küçük bir tavada tereyağı eritilir ve eridikten sonra içerisine dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. Bir iki dakika kadar kısık ateşte karıştırılarak, ılıması için bir kenara alınır. Derin bir kase içerisine süt, sarımsaklı tereyağı, tuz ve kekik ilave edilip karıştırılır. Kesilen tavuk etleri de bu karışıma iyice bulanarak, buzdolabında ağzı kapalı kap içerisinde bekletilir. 

Tavuklar pişirileceği zaman bir tabak içerisinde galeta unu, çok ince doğranmış maydanozlar, kaşar peyniri, tuz ve karabiber harmanlanır. Hazırlanan karışıma bulanan tavuk etleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının alt üst ayarında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Tavuklar hafifçe kızardığında yemeğiniz hazır olacaktır. Soslu bir makarna eşliğinde hazırladığınız çıtır tavuk çubuklarını afiyetle tüketebilirsiniz... 

Şimdiden ellerinize sağlık...


NOT: Tavuk etlerini pişirmeden bir süre önce dolaptan çıkartmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü tereyağının tekrar eriyik hale gelmesi gerekecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder