25 Eylül 2015 Cuma

PASTANE KURABİYESİ



Misafirlerinizin hazır aldığınızı düşüneceği, ancak sizin el emeğiniz olduğunu öğrenince çok şaşıracağı kadar lezzetli bir kurabiye :)



MALZEMELER
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 adet yumurta 
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un
  • Benmari usulü eritilmiş çikolata (bitter veya sütlü)
  • Hindistan cevizi, dövülmüş fındık veya antep fıstığı
HAZIRLANIŞI

Geniş bir kap içerisine tereyağ, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, vanilya ve kabartma tozu eklenerek, azar azar un ilavesi ile yoğurulur. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edince yoğurma işlemi sonlandırılır. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içerisinde yuvarlanır, hafifçe üzerine bastırılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırının alt üst ayarında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Üzeri kızarmadan fırından alınır. Soğuyan kurabiyeler, önce benmari usulü eritilmiş çikolataya ve ardından istenilen süslemeye batırılarak çikolatalar donuncaya dek bir tepside bekletilir. İstenirse bu işlemi daha hızlı hale getirmek için buzdolabında bekletilebilir. 

Afiyet olsun...

NOT: Kurabiyeleri daha uzun süre muhafaza etmek için buzdolabında bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder