27 Eylül 2015 Pazar

KÖSTEBEK PASTACIKLAR





Yıllardır Köstebek Pasta yapılır. Ben ise henüz ilk kez denedim. Tariflerine güvenebileceğime inandığım Kevser Hanım'ın web adresinde bu tarifi buldum, bire bir uyguladım ve sonuçtan fazlasıyla memnun kaldım. Farklı, hafif, az şekerli ve lezzetli köstebek pastacıklar karşınızda :)

MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 20 g bitter çikolata
İçi için;
  • 3 adet muz (veya sevdiğiniz başka yumuşak meyveler)
HAZIRLANIŞI

İlk olarak pastacıkların kekini hazırlamadan önce, iç kreması için süt, un, şeker ve kakao bir sos tenceresine alınıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Ocağın orta hararetli ateşinde koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Yoğunlaşıp piştiği anlaşıldığında çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırılır ve ateşten alınır. Soğuyana kadar kabuk bağlamaması için sık sık çırpılır.

Kek için yumurtalar ve şeker özdeşene dek çırpılır. Süt ve sıvı yağı eklenip tekrar çırpılır.
Son olarak un, kakao ve kabartma tozu da eklenip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edilir. Karışım yağlı kağıt serilmiş 27*40 cm'lik bir fırın kabına (dikdörtgen borcam) yayılır, önceden ısıtılmış 180 derecelik ısıda ki fırında tam 10 dakika pişirilir. Kürdan ile kontrol edilen kek piştiğinde fırından alınıp soğuması için beklenir. 

Soğuduktan sonra bir su bardağı ile yuvarlaklar çıkartılıp kenara alınır. Tepside kalan kek parçaları rondodan geçirilip kırıntı haline getirilir. Yuvarlak kek dilimlerinin ortasına 3-4 dilim muz yerleştirilip, üstlerine yaklaşık birer yemek kaşığı krema bombeli olacak şekilde sürülür. En dışı ise kek kırıntılarına bulanır.

Bu ölçüler ile 12 adet köstebek pastacık hazırlanabilecektir. Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra keyifle tüketilebilir.

Afiyet olsun...

NOT: Dilerseniz üzerine serptiğiniz kek parçacıklarına dövülmüş fındık da ekleyebilirsiniz. 

NOT 2: Kekin hamuru bir parmak genişliği kadar ince ve normal bir pandispanya hamuruna göre daha yoğun olacaktır. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder