3 Ekim 2015 Cumartesi

ÇILBIR




MALZEMELER

  • 3-4 adet yumurta
  • 1 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 küçük kase dolusu yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Pulbiber
HAZIRLANIŞI

Bir tencere içerisinde kaynamakta olan sıcak suya elma sirkesi ile tuz ilave edilir. Ardından dikkatlice yumurta sarıları dağılmadan, su içerisine teker teker yumurtalar kırılır. 

Küçük bir kase içerisinde yoğurt ile birlikte rendelenmiş sarımsakları karıştırıp, hazır hale getiriniz.

Ayrı bir tava ya da sos tenceresinde eritmiş olduğunuz tereyağında domates salçalarını kokusu çıkana dek kavurunuz. Sosunuzu da böylece servis için hazır hale getiriniz.

Tercihinize göre yumurtanın sarısını nasıl tüketmek istiyorsanız, delikli bir süzgeç ile alıp kontrol ederek servis tabaklarına alınız. Üzerine önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, salçalı sosu ve pulbiberi ekleyerek sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun...

NOT 1: Genellikle meze olarak tüketilmesi ile meşhur olan çılbırı, bir öğün olarak da tercih edebilirsiniz.

NOT 2: Pişme süresince karıştırma işlemi yapmamaya dikkat ediniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder