29 Ekim 2015 Perşembe

BUTİK KURABİYE







MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 200 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2.5 - 3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

Margarin ve yumurta ile yoğurma işlemine başlayabilirsiniz :) Ardından pudra şekeri, nişasta, tarçın, kabartma tozu ve son olarak un ilavesi ile ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde edeceksiniz (Un yaklaşık olarak 2.5 su bardağı olarak yeterli gelmektedir. O yüzden unu dikkatli bir şekilde ve azar azar ilave etmenizi tavsiye ederim.).

Hazır olan hamur, yarım cm eninde olacak şekilde bir merdane yardımı ile açılır. İstediğiniz kalıbı kullanarak şekillendirdiğiniz kurabiyeleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziniz. 200 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzeri kızarana dek pişiriniz. 

Diğer tarifler gibi sert olmayan, tadı ve aroması çok hoş olan bu kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyerek özel günlerinize hazırlayabilirsiniz.

Şeker hamurunu, süslemede kullanacağınız aparatları, diğer pasta malzemelerini her yerden kolaylıkla bulabilirsiniz. Önemli olan hazırlarken birkaç püf noktasına dikkat etmeniz.

* Kullanmadan önce şeker hamurunu eliniz ile yumuşacık olana dek yoğurmalısınız.
* Hamuru açarken sadece nişasta serperseniz herhangi bir yapışma olmayacaktır. Un kullanmayınız.
* Bir kase ılık su içerisinde bir tatlı kaşığı bal eriterek hazırlayacağınız sulu karışımı bir fırça yardımı ile sürerek, hamur parçalarını birbirine veya kurabiyeye yapıştırabilirsiniz. Önemli olan hamurun başka hiçbir kısmına su gelmemesine özen göstermelisiniz.
* Eğer çubuklar ile kurabiye hazırlamak isterseniz, pişirme işleminden önce kurabiyeye çubukları yerleştirmeyi unutmayınız.

Şimdiden emeğinize, ellerinize sağlık...












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder