3 Ekim 2015 Cumartesi

DOMATES SOSLU KÖFTE


MALZEMELER

  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 8-10 adet küçük köfteler

HAZIRLANIŞI

Bir tavada çok az sıvı yağ ile birlikte köfteler hafifçe kızartılır. Kullanacağınız köfteler ister hazır isterse kendi emeğiniz ile hazırlanmış köfteler olabilir. Boyutları iki parmak boğumu büyüklüğünde küçük köfteler olacak şekilde şekillendirilir ise hem servisi hem de tüketimi çok keyifli olacaktır.

Köfteler kızartıldığında, bir küçük boy tencere içerisinde tereyağ eritilir. İçerisine rendelenmiş domatesler, domates salçası ve toz şeker ilave edilerek, domates kokusu çıkana dek yaklaşık 5 dakika karıştırılır ve ocağın altı kısılır. 

Hazırlanan sos içerisine kızarmış köfteler eklenir, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 10 dakika pişirilir. Böylece yumuşak, lezzetlendirilmiş yeni bir tarifiniz olacak... 

Şimdiden afiyet olsun...

NOT: Dilerseniz salçalardan önce bir küçük soğanı ince ince doğrayıp kavurarak, soğanlı bir sosda elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder