22 Ağustos 2016 Pazartesi

BİBERLİ YUMURTA




MALZEMELER
  • 2-3 çorba kaşığı kızartılmış hafif acılı yeşil biber
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI

Yaz mevsiminde aldığınız tercihen hafif acılı, tazecik yeşil biberleri tavada kızarttıktan sonra küçük küçük doğrayıp buzdolabının buzluk kısmında tüm yıl boyunca saklayabilirsiniz. Böylece yazın olduğu gibi kışında c vitamini deposu olan bu lezzetli biberleri tüketebilirsiniz. Biz sevgili Aliye annemin verdiği acılı biberler ile kışın da yazın da çok sevdiğimiz biberli yumurtaya doyamıyoruz :)

Yapmanız gereken biberleri buzluktan çıkartıp zeytinyağı ilave edilmiş tavada birkaç dakika içerisinde çözdürmek, ardından da tuz ve karabiber ile çırptığınız yumurtayı ilave edip pişirmek. Hepsi bu kadar kolay ve pratik.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder