MALZEMELER
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 10-15 ince dilim kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış olan patatesler rende ile rendelenerek istenen miktarda tuz ve karabiber ile karıştırılır. Zeytinyağı dökülen tavaya patateslerin yarısı sıkı bir hamur olacak şekilde yerleştirilir. Üzerine kaşar peyniri dilimleri eklendikten sonra, patatesli harcın diğer yarısı da kaşarları kapatacak şekilde ilave edilir. Tavanın kapağı kapatılarak, düşük ısıda altı ve üstü hafif kızarana dek alt üst edilerek pişirilir. İstenilen tabağa alınarak sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun :)
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder