9 Ağustos 2016 Salı

KONKEN POĞAÇA




Anneciğimin ellerine sağlık... Çocukluğumdan beri annemin her zaman yaptığı pratik ve çok lezzetli bir poğaça. Evinizde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz, muhakkak misafirlerinizin beğeneceği, kahvaltıların veya çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu tarif sizlerle...

MALZEMELER
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecektir)
  • 125 gram margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 kase çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin (40-50 adet)
  • Çörek otu (üzeri için)
  • Alabildiği kadar un (hamurun elinize yapışmadığı ana dek un ilave ediniz)
HAZIRLANIŞI

Zeytin haricinde tüm malzemeler özdeşene dek yoğurulur. Peynir hamurun içerisine iyice yedirilir. Un ilavesini en son dikkatlice yapar iseniz, kolaylıkla hamurun yumuşak ve ele yapışmayan kıvamını yakalayabilirsiniz ve hamur hazır olduğunda 15-20 dakika kadar dinlendiriniz. Bu esna da zeytinlerin çekirdeklerini çıkartabilirsiniz.

Poğaçaları şekillendirebilmek için öncelikle tüm hamur dört eşit parçaya ayrılır. Ardından her bir parça yarım cm kalınlığında ve daire olacak şekilde bir merdane yardımı ile açılır. Daire şeklinde ki hamur sekiz eşit parçaya bölünür. Her bir parçanın geniş kenarına birkaç adet zeytin yerleştirilir ve sıkıca ince ucuna doğru sarılır. Bu şekilde hazırlanan otuz iki adet poğaça önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizilir. Üzerilerine yumurta sarısı sürülerek, çörek otu serpilir. 

180 derecelik fırının alt üst ayarında yaklaşık 30-35 dk kadar pişirilir. Üzeri kızaran poğaçalar hazır hale gelmiştir. 

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder