9 Ağustos 2016 Salı

MİNİ MİNİ PİDELER


MALZEMELER

Hamuru için; 
  • 1 adet yumurta
  • 1 büyük boy çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 15 çorba kaşığı un
İç harcı için;
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 adet sivri biber
  • 250 gram kıyma
  • 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 dal maydanozun yaprağı
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri dilimleri
  • Domates dilimleri
HAZIRLANIŞI

İç harcı için bir tavaya alınan kıyma sıvı yağda kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış olan soğanlar ve biberler ilave edilerek, soğanlar pembeleşene dek sotelenir. Ardından salçalar, baharatlar ve ince kıyılmış olan maydanozlar eklenip, salçanın kokusu çıkana dek pişirilir.


Hamur için öncelikle yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve şeker karıştırılır. Ardından elenmiş olan kabartma tozu ve un ilave edilir. 

NOT: Yaklaşık olarak 15 çorba kaşığı un yeterli gelmektedir. Ancak yine de el ölçüsü olacağından un ilavesi yavaş yavaş yapılmalıdır. Ele yapışmayan, oldukça yumuşak bir hamur elde edilecektir. 

Aşağıda ki resimlerde görüleceği üzere 12 adet hamur parçası yarım cm eninde ufak bir oklava yardımı ile açılır. Ortalarına kıymalı harç paylaştırılır. Kenarlarından ortaya doğru açık kalacak şekilde kapatılır. Kenar hamurlarının mümkün olduğunca kapanmasına özen gösterilmelidir. Açık kalan kısmına bir ince dilim domates ve bir ince dilim kaşar peyniri ilave edilerek önceden ısıtılmış olan fırına verilir. Fırının alt üst ayarında 15 dakika kadar 180 derecede, 10 dakika kadar da 150 derece de pişirerek, afiyetle tüketebilirsiniz...

Şimdiden afiyet olsun...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder