9 Ağustos 2016 Salı

PEYNİRLİ KOLAY POĞAÇA




MALZEMELER

Hamuru için; 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 20 çorba kaşığı un
İç harcı için; 
  • 1 kase beyaz peynir
Üzeri için; 
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI

Hamuru için tüm malzemeler güzelce yoğurulur. Un ilavesi dikkatlice yapılarak, ele yapışmayan ve şekil alabilen bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları kopartılarak, avuç içi büyüklüğünde yuvarlak açılır. İçerisine beyaz peynirden bir tatlı kaşığı kadar ilave edilir ve kenarları istenilen şekilde açık kalmamasına özen gösterilerek kapatılır. 

Üzerlerine hazırlanan karışım sürülerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. 

NOT: Pişirme süresinin son on dakikasında sıcaklığı 150 dereceye düşürebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder