6 Eylül 2016 Salı

ANNEMİN LİMONATA TARİFİ


Merhaba limonata severler :) Annemin neredeyse otuz yıldır yapmakta olduğu bir tarifi patlaşıyorum sizlerle... O kadar kıymetli ve bir o kadar da lezzetli... Ne yazık ki hazır içeceklerin içerisinde bulunan katkı maddeleri yüzünden sağlığımız her zaman tehlikede :( Özellikle sıcak yaz aylarında serinlemek için her soğuk içeceği tüketebilir halde oluyoruz... Mümkün olduğunca ev yapımı lezzetleri yapmaya yönelebilirsek, daha sağlıklı günler geçirebileceğimizi düşünüyorum. Bu sebeple annemin muhteşem tarifini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum...

MALZEMELER
  • 1 kg limon
  • 4 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI

1 kilogram limonun kabukları ince bir rende yardımı ile tamamen rendelendikten sonra, limonlar küçük küpler halinde doğranır. Geniş ve derin bir kap içerisine limon kabukları, limon dilimleri ve toz şeker eklenir. Hepsi bir kaç kez karıştırıldıktan sonra 24 saat boyunca üzeri kapatılarak serin bir yerde bekletilir. Ertesi gün limonların kendi sularını bıraktığı ve şekerin eridiği gözlediğinde, bir süzgeç yardımı ile tüm malzeme süzülür. Süzme işlemi tamamlandığında elde edilen koyu sarı renkli ürün limonatanın konsantresi olacaktır. Bu ayrı bir kavanozda yaklaşık olarak 2 ay boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir. İstendiği zaman standart bir su bardağında tercihinize ve damak zevkinize göre 3-4 çorba kaşığı kadarı sulandıralarak tüketilebilir.

Süzgeç üzerinde kalan limonlu harca da 2 su bardağı kadar su yavaş yavaş ilave edilerek tekrar süzülür. Bu şekilde elde edilen açık sarı renkli konsantre ise en fazla bir hafta içerisinde yine sulandırılarak tüketilebilir.

Afiyet olsun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder