6 Eylül 2016 Salı

MOZAİK PASTA




MALZEMELER
  • 400 gram sade petibör bisküvi
  • 1 paket (25 gram) kakao
  • Yarım paket margarin (eritilmiş)
  • 1/2 su bardağı oda sıcaklığında süt (biraz fazla kullanılabilir)
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI

Bisküviler geniş bir kap içerisinde ufak ufak parçalar haline getirilir. Üzerine kakao ve bir tavada eritildikten sonra ılımış olan margarin eklenir. En son olarak yarım su bardağı süt içerisinde toz şeker eritilerek karıştırılır. Özdeşene dek karıştırılan harç birbirine yapışır hale gelene dek, gerekli görülürse çok az daha süt ilave edilir. Böylece hazırlanan malzeme streç film serili bir kap içerisinde veya tezgah üzerinde şekillendirilerek buzlukta dinlendirilir. 

NOT: Servis edilmeden önce yaklaşık 3-4 saat buzlukta bekletilmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder